Υλικά
Για την κρέμα:
Για την κρέμα:
- 1 γάλα εβαπορέ
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 6 αυγά
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. καρύδια
- 2 ώριμες μπανάνες σε φέτες
- 10-12 φέτες μπαγιάτικο τσουρέκι
- κανέλα και άχνη για το σερβίρισμα
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και κάνουμε στρώση τις φέτες τσουρέκι.
- Βουτυρώνουμε και την επιφάνειά τους και απλώνουμε σε στρώση τις φέτες μπανάνα.
- Πασπαλίζουμε κανέλα και μαύρη ζάχαρη .
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10' στους 200ºC στον αέρα.
- Με μίξερ χτυπάμε με σύρμα τ’ αβγά και τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε το ψημένο τσουρέκι.
- Πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες.
- Κάνουμε μια στρώση τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες.
- Ξαναψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
- Την σερβίρουμε ζεστή.
- Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς η επιφάνεια σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
- Όταν βγει από το φούρνο θα είναι τρεμουλιαστή η κρέμα, όσο κρυώνει σφίγγει.
- Ζεστό είναι υπέροχο αλλά κι όταν κρυώσει που κόβεται σε κομμάτια είναι φανταστικό.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!Πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφή