Τραχανοζυμαρόπιτα

Υλικά
  • 1lt. γάλα κατσικίσιο
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια φέτα, τρίμμα
  • 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 φλιτζάνι τραχανά
  • 1+ 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος για το ταψί
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση:

  1. Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο το αλεύρι και τον τραχανά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πηχτός χυλός
  3. Προσθέτουμε τη φέτα, την καπνιστή γαλοπούλα, το αλάτι , την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί
  5. Αδειάζουμε το χυλό και απλώνουμε
  6. Ρίχνουμε μικρά κομματάκια βουτύρου πάνω από την πίτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια


Tip: 
Στην πίτα αυτή πηγαίνουν πολύ τα πικάντικα αλλαντικά ή το χωριάτικο λουκάνικο ή η λούντζα τα οποία απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι με το αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget