Υλικά
Εκτέλεση:
- 1lt. γάλα κατσικίσιο
- 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 2 φλιτζάνια φέτα, τρίμμα
- 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- 1+ 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
- 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος για το ταψί
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
- Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο το αλεύρι και τον τραχανά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πηχτός χυλός
- Προσθέτουμε τη φέτα, την καπνιστή γαλοπούλα, το αλάτι , την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί
- Αδειάζουμε το χυλό και απλώνουμε
- Ρίχνουμε μικρά κομματάκια βουτύρου πάνω από την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Tip:
Στην πίτα αυτή πηγαίνουν πολύ τα πικάντικα αλλαντικά ή το χωριάτικο λουκάνικο ή
η λούντζα τα οποία απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας. Σε αυτή την περίπτωση
είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι με το αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου