- 1 πακέτο σφολιάτας κατεψυγμένο (2 φύλλα σφολιάτας)
- 150 γραμμάρια κασέρι σε μικρά κομμάτια
- 150 γραμμάρια φέτα σε μικρά κομμάτια
- 150 γραμμάρια τριμμένο ρεγγάτο
- 6 φέτες καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- λίγη ρίγανη
- λίγη κέτσαπ
- 1 αυγό για άλειμμα διαλυμένο σε λίγο λάδι
- 1 φύλλο λαδόκολλας
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη σφολιάτα εκτός κατάψυξης σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει το κουτί (περίπου δύο με δυόμιση ώρες)
- Σε μία λαμαρίνα απλώνουμε τη λαδόκολλα
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα. (Για ευκολία ανοίγουμε το ένα φύλλο ώστε από τη μία πλευρά να είναι το νάυλον της συσκευασίας και από την άλλη το φύλλο σφολιάτας. Μεταφέρουμε πάνω στη λαδόκολλα το φύλλο σφολιάτας και τραβάμε το νάυλον σιγά σιγά από την επάνω πλευρά)
- Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κασέρι σε διαστήματα μεταξύ τους σε όλη την επιφάνεια του παραλληλόγραμμου της σφολιάτας (απόσταση 2-3 δάχτυλα μεταξύ τους). Προσέχουμε να αφήσουμε 1,5 εκατοστό από την άκρη της σφολιάτας για την ώρα του κλεισίματος με το πάνω φύλλο
- Στο ενδιάμεσο τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας
- Συνεχίζουμε τοποθετώντας πάνω από τα κομμάτια τυριού τις φέτες ντομάτας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια
- Πάνω από τις ντομάτες τοποθετούμε τις φέτες του καπνιστού ζαπμόν (κομμένες σε πιο μικρά κομμάτια) με την ίδια λογική
- Συνεχίζουμε με τις λεπτές ροδέλες πιπεριάς
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το ρεγγάτο και λίγη ρίγανη
- Ρίχνουμε λίγη κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το μεταφέρουμε με την ίδιο τρόπο όπως το πρώτο πάνω από τα υλικά που έχουμε απλώσει
- Πιέζουμε τις άκρες από τα δύο φύλλα προκειμένου να κολλήσουν και τα διπλώνουμε προκειμένου να «ασφαλίσουμε» την πίτα μας
- Με ένα πηρούνι τρυπάμε τις ενωμένες άκρες της πίτας για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο (όλη την περιφέρεια της πίτας)
- Χαράσσουμε την πίτα μας και περιχύνουμε με αυγό διαλυμένο σε λάδι για να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου