Υλικά
(για ένα ταψί 32 εκ.)
- 6 φύλλα κρούστας
- ½ φλυτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
- ½ φλυτζάνι καρυδόψιχα, τριμμένη
- ½ φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρντισμένο
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- 1 πρέζα γαρίφαλο, σκόνη
- 6 φλυτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- ½ φλυτζάνι ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- ½ φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
- Ανακατεύω και ρίχνω σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα.
- Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
- Χτυπάω τα αυγά, τα προσθέτω στη κρέμα και ανακατεύω καλά.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Βουτυρώνω το ταψάκι και στρώνω ένα φύλλο κρούστας φροντίζωντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Το βουτυρώνω και το πασπαλίζω με λίγο από το μίγμα μπακλαβά.
- Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά.
- Ρίχνω πάνω την κρύα κρέμα και την απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγω σε ρολό πάνω από τη γέμιση.
- Χτυπάω το αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα.
- Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήνω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα φύλλα.
- Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρύωσει για λίγο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου