Υλικά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. φυτίνη
- 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 50 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρισμένο σε δύο)
- 1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 200
- Βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά για 10 λεπτά περίπου
- Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα και το μισό αλεύρι. Καλό είναι το μπέικιν και τη σόδα να τα ανακατέψουμε με το χυμό πορτοκαλιού
- Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μίγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι
- Κάνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δοκιμάζουμε πού και πού αν η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθοντας ένα κουλουράκι
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό
- Σε δύο μεγάλα ταψιά 35x40 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια χωρισμένα σε δύο μέρη
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου