Τα Κουλουράκια της Αλεξάνδρας

Υλικά
  • 300 γρ.  ζάχαρη
  • 300 γρ. φυτίνη
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρισμένο σε δύο)
  • 1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 200
  2. Βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν  καλά για 10 λεπτά περίπου
  3. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα και το μισό αλεύρι. Καλό είναι το μπέικιν και τη σόδα να τα ανακατέψουμε με το χυμό πορτοκαλιού
  4. Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μίγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι
  5. Κάνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δοκιμάζουμε πού και πού αν η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθοντας ένα κουλουράκι
  6. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό
  7. Σε δύο μεγάλα ταψιά 35x40 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια χωρισμένα σε δύο μέρη
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget