Υλικά
- 1,5 κιλό πανσετάκια χοιρινά ΜΠΟΥΜΠΑΣ
- 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 5-6 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 150 ml βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
- 5 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- αλουμινόχαρτο SANITAS
- για το σερβίρισμα:
- 2 πατάτες
- 4 καρότα
- 2 γλυκοπατάτες
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, την μαύρη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού, τον πολτό σκόρδου, το δεντρολίβανο, 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.
- Βάλτε τα πανσετάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε με την μαρινάδα, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε τα πανσετάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 1 ½ ώρα.
- Όταν ψηθούν, αδειάστε σε μία μικρή κατσαρόλα την σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 3-4 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην σάλτσα, ανακατέψτε για να δέσει και κατεβάστε από την εστία.
- Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, στραγγίστε τα και πολτοποιείστε τα.
- Σερβίρετε τα πανσετάκια με τον πουρέ λαχανικών, περιχύστε τα με την σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου