Γλυκόξινη χοιρινή πανσέτα στον φούρνο

Υλικά 

  • 1,5 κιλό πανσετάκια  χοιρινά ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 150 ml βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
  • για το σερβίρισμα:
  • 2 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 2 γλυκοπατάτες

Εκτέλεση
  1. Βάλτε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, την μαύρη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού, τον πολτό σκόρδου, το δεντρολίβανο, 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.
  2. Βάλτε τα πανσετάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε με την μαρινάδα, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήστε τα πανσετάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 1 ½ ώρα.
  4. Όταν ψηθούν, αδειάστε σε μία μικρή κατσαρόλα την σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 3-4 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην σάλτσα, ανακατέψτε για να δέσει και κατεβάστε από την εστία.
  5. Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, στραγγίστε τα και πολτοποιείστε τα.
  6. Σερβίρετε τα πανσετάκια με τον πουρέ λαχανικών, περιχύστε τα με την σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget