Σαλάτα παντζάρια με καραμελωμένο μπέικον και γιαούρτι

Υλικά 

(για 4 μερίδες)
  • 4 μεγάλα βρασμένα παντζάρια σε φέτες ΕΛΟΜΑΣ
  • 150 ml βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
  • 1 ξύλο κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 3-4 γαρίφαλα  ΜΠΑΧΑΡ
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά σοταρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΩΡΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟ
  • αλάτι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • για το καραμελωμένο μπέικον:
  • 10 φέτες μπέικον ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το καραμελωμένο μπέικον:
  1. Στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ρηχό ταψί και απλώστε τις φέτες του μπέικον. Πασπαλίστε με την ζάχαρη και την πάπρικα, σκεπάστε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και μετά πατήστε με ένα ρηχό ταψί. Ψήστε στους 200ο C για 20 λεπτά.
  2. Βγάλτε τις ψημένες φέτες μπέικον από το αλουμινόχαρτο και αφήστε τες να κρυώσουν.
  3. Βάλτε το ξίδι με την μαρμελάδα, την κανέλα και τα γαρίφαλα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Βγάλτε τα μπαχαρικά, προσθέστε την μουστάρδα και ανακατέψτε.
  5. Ανακατέψτε τα παντζάρια με το μείγμα του βαλσαμικού ξιδιού, το κουκουνάρι και τα κρεμμυδάκια.
  6. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βάλτε στο πιάτο παντζάρια, το γιαούρτι, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με φύλλα ρόκας και το καραμελωμένο μπέικον.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget