Γαρίδες μικρές με κάρυ, κονιάκ και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 1 πακέτο γαρίδες μικρές καθαρισμένες (τύπου Kallimanis)
  • 330ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο κάρυ
  • 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
  • Μιάμιση κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μιάμιση κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες
  3. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα
  4. Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε
  5. Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί  για άλλα 5 λεπτά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα
  8. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό και άνηθο) και ανακατεύουμε

Σερβίρετε με ρύζι basmati ή με όποιο άλλο ζυμαρικό μας αρέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget