Υλικά
- 1 πακέτο γαρίδες μικρές καθαρισμένες (τύπου Kallimanis)
- 330ml κρέμα γάλακτος
- λίγο κάρυ
- 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- Μιάμιση κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Μιάμιση κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες
- Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα
- Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε
- Σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα
- Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό και άνηθο) και ανακατεύουμε
Σερβίρετε με ρύζι basmati ή με όποιο άλλο ζυμαρικό μας αρέσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου