Μελιτζανόρυζο

Υλικά 
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ½ φλιτζ. ρύζι
  • 5 ποτήρια νερό
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουτ. ντοματοπελτέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  •  ½ ματσάκι μαϊντανό
  •  ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
 Εκτέλεση
  1. Βγάζουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβουμε την κάθε μελιτζάνα σε 3 φαρδιές φέτες και κατόπιν σε κύβους.
  2. Τις ρίχνουμε σε νερό για να ξεπικρίσουν και να μην μαυρίσουν.
  3. Συνεχίζουμε κόβοντας τις ντομάτες σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
  4. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
  5. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε με τη σειρά το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα  και τον μαϊντανό.
  7. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  8. Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
  9. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά
http://kea-tzia.gr/melitzanorizo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget