Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 ½ φλιτζ. ρύζι
- 5 ποτήρια νερό
- 2 ντομάτες
- 1 κουτ. ντοματοπελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- Βγάζουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβουμε την κάθε μελιτζάνα σε 3 φαρδιές φέτες και κατόπιν σε κύβους.
- Τις ρίχνουμε σε νερό για να ξεπικρίσουν και να μην μαυρίσουν.
- Συνεχίζουμε κόβοντας τις ντομάτες σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε με τη σειρά το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
- Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου