- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3 αυγά
- 2 κουταλάκια σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- τριμμένη κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει.
- Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι κοσκινιστό και σιγά σιγά για να μην κάνει γρόμπους.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.
- Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά σαν ομελέτα και τα ρίχνουμε σιγά σιγά για να ενσωματωθούν στο μίγμα.
- Ρίχνουμε μέσα και το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε το μίγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στον πάτο του πασπαλίζουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε το μίγμα μας στο ταψί και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία χρυσή κρούστα και να ψηθεί η πίτα μας.
Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου