Γαλατόπιτα Γυμνή


Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • τριμμένη κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει.
  2. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι κοσκινιστό και σιγά σιγά για να μην κάνει γρόμπους.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.
  4. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.  Χτυπάμε τα αυγά σαν ομελέτα και τα ρίχνουμε σιγά σιγά για να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  5. Ρίχνουμε μέσα και το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε το μίγμα.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί και στον πάτο του πασπαλίζουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα μας στο ταψί και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
  8. Ψήνουμε στους  180°C για 45-50 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία χρυσή κρούστα  και να ψηθεί η πίτα μας.

Τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget