Ζακυνθινά παξιμάδια με κρασί και λάδι


Υλικά
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 ½ ποτηριού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • αλεύρι φαρίνα όσο πάρει (περίπου 2 ½ πακέτα)
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1 ποτήρι κρασιού σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σταφίδα (σε όποιον αρέσει) μέχρι να έχουμε μια ζύμη περίπου της πυκνότητας του ψωμιου
  3. Λαδώνουμε 2 λαμαρίνες και τοποθετούμε κορδόνια ζύμης
  4. Τα χαράζουμε στο μέγεθος του παξιμαδιού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια μια τη λαμαρίνα περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα
  6. Στο τέλος τα κόβουμε ,τα <ξαπλώνουμε> στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για λίγο και από τις 2 πλευρές για να γίνουν τραγανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget