Υλικά
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτηριού κρασί λευκό ξηρό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. γλυκάνισο
- αλεύρι φαρίνα όσο πάρει (περίπου 2 ½ πακέτα)
- σουσάμι για πασπάλισμα
- 1 ποτήρι κρασιού σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σταφίδα (σε όποιον αρέσει) μέχρι να έχουμε μια ζύμη περίπου της πυκνότητας του ψωμιου
- Λαδώνουμε 2 λαμαρίνες και τοποθετούμε κορδόνια ζύμης
- Τα χαράζουμε στο μέγεθος του παξιμαδιού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια μια τη λαμαρίνα περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα
- Στο τέλος τα κόβουμε ,τα <ξαπλώνουμε> στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για λίγο και από τις 2 πλευρές για να γίνουν τραγανά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου