Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 7-8 φέτες λούντζα λεπτά κομμένες
- 150 γραμμάρια τριμμένη φέτα
- 150 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο (κρατάμε 1 περίπου χούφτα για πασπάλισμα στο τέλος)
Για τη μπεσαμέλ:
- 2 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό
- 3 -4 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο γάλα
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε φουντίτσες και το πλένουμε (το αφήνουμε σε μία λεκανίτσα με νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά και στη συνέχεια το πλένουμε) .
- Βράζουμε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό (να κρατάει).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
- Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι (προσοχή γιατί έχουμε και τυριά), τη γλυκιά πάπρικα και το μοσχοκάρυδο
- Μόλις πήξει η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα τυριά (φέτα και ρεγκάτο) στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τις φουντίτσες από το βρασμένο κουνουπίδι.
- Ενδιάμεσα τοποθετούμε και τις φέτες λούντζας.
- Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ με τα τυριά να καλύψει όλα τα κομμάτια από το κουνουπίδι.
- Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα λίγο τριμμένο ρεγκάτο και λίγα κομματάκια βουτύρου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει για να «σταθεί».
Tip: μπορούμε να βράσουμε μαζί με το κουνουπίδι και
2-3 πατάτες που μπορούμε να τις κόψουμε στο ταψί σε φέτες και να τις απλώσουμε
μαζί με το κουνουπίδι. Αντί για λούντζα μπορούμε να προσθέσουμε χωριάτικο
λουκάνικο ή οποιοδήποτε πικάντικο αλλαντικό θέλουμε
Το έχω μαγειρέψει και βγαίνει απίστευτο!!Δοκιμάστε το
ΑπάντησηΔιαγραφή