Υλικά
- 300 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, τύπου σεβρ ή τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 100 γρ. ανθότυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι ανάμεικτο με 1/2 κουτ. γλυκού ξίδι)
- 1 κουτ. σούπας κοπανισμένοι κόκκοι από ροζ πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας κοπανισμένοι κόκκοι από μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Για την κρέμα προσούτο
- 200 γρ. φέτες προσούτο, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ζωμός λαχανικών
- 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό και 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
Μερίδες 30 - 32 τμχ
Εκτέλεση
Kρέμα προσούτο:
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή σε καλό μούλτι τα κομμάτια του προσούτο, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι με το γάλα και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λεία και αφράτη κρέμα.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και αφήνουμε κατά μέρος.
Tυρομπουκιές:
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ (ή με το μίξερ χειρός) σε χαμηλή ταχύτητα τα δυο τυριά μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πετιμέζι, τα δύο πιπέρια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρώς.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (θα φτιάξουμε περίπου 30 - 32).
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα προσούτο, βάζουμε τις τυρομπουκίτσες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με την κρέμα προσούτο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου