Γλυκάκι της στιγμής με περισσεύματα από μελομακάρονα

Υλικά

για 4 - 6 ποτήρια
  • 1 κιλό ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • περίπου 400 γρ. μελομακάρονα, θρυμματισμένα με τα χέρια μου
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα: 
  1. Χτυπάω το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα, σε υψηλότερη ταχύτητα για λίγο ακόμη, μέχρι το μείγμα να γίνει μια κρέμα φουσκωτή και αφράτη.
  3. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.
Στήσιμο γλυκού:
  1. Βάζω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και το κονιάκ και ανακατεύω προσεκτικά με ένα κουτάλι.
  2. Μοιράζω τα μουσκεμένα μελομακάρονα σε 4 - 6 ψηλά γυάλινα ποτήρια, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα κατά μέρος, για τη διακόσμηση.
  3. Συμπληρώνω με την κρέμα, με την οποία γεμίζω τα ποτήρια μέχρι επάνω.
  4. Πασπαλίζω με τα θρυμματισμένα μελομακάρονα που άφησα κατά μέρος.
  5. Προσθέτω λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιροπάκι τους, και σερβίρω αμέσως.
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2084#r=edit-tid-4-54/page=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget