Υλικά
για 4 - 6 ποτήρια
- 1 κιλό ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- περίπου 400 γρ. μελομακάρονα, θρυμματισμένα με τα χέρια μου
- ½ φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι
- 1 κουταλιά κονιάκ
- γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα:
- Χτυπάω το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα, σε υψηλότερη ταχύτητα για λίγο ακόμη, μέχρι το μείγμα να γίνει μια κρέμα φουσκωτή και αφράτη.
- Βάζω την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.
- Βάζω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και το κονιάκ και ανακατεύω προσεκτικά με ένα κουτάλι.
- Μοιράζω τα μουσκεμένα μελομακάρονα σε 4 - 6 ψηλά γυάλινα ποτήρια, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα κατά μέρος, για τη διακόσμηση.
- Συμπληρώνω με την κρέμα, με την οποία γεμίζω τα ποτήρια μέχρι επάνω.
- Πασπαλίζω με τα θρυμματισμένα μελομακάρονα που άφησα κατά μέρος.
- Προσθέτω λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο, μαζί με λίγο από το σιροπάκι τους, και σερβίρω αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου