Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Υλικά 
  • 1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα)
  • 1 πορτοκάλι
  • extra νερό για να βράσουμε το πορτοκάλι

Εκτέλεση
  1. Ψήνουμε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς
  2. Βράζουμε το πορτοκάλι σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό για μία ώρα φροντίζοντας το πορτοκάλι να είναι πάντα καλυμμένο με μπόλικο νερό (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό καθώς βράζει)
  3. Αφαιρούμε το πορτοκάλι από τη φωτιά, το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε στη μέση και το στίβουμε πολύ καλά και αφαιρούμε και πετάμε την πούλπα και τυχόν κουκούτσια. Το υπόλοιπο πορτοκάλι το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  4. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και τα αρωματικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το πορτοκάλι όχι να καεί.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (4 κούπες νερό, 3 κούπες ζάχαρη), μαζί με το πορτοκάλι, εκτός από το αμύγδαλο, και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  6.  Ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από μόνο του από τον πάτο της κατσαρόλας (μόλις γυρίσουμε λίγο την κατσαρόλα στο πλάι). Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε 9αν δούμε ότι πάει να μας αρπάξει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά)
  7. Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα 20εκ. και σε 5 λεπτά ξεφορμάρουμε. Τρώμε και ζεστό και κρύο και μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget