Νόστιμη σπιτική πίτσα για μικρούς και μεγάλους

Υλικά 


Για τη ζύμη
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • λίγα φρέσκα βότανα

Για τη σάλτσα
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • λίγη κέτσαπ
  • ξερός βασιλικός
  • μία σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη
  • καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
  • τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  1. Σε μία λεκάνη τοποθετούμε  το αλεύρι, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι .
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα που θα βοηθήσει να λιώσει καλά το βούτυρο.
  3. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη .
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σιγά σιγά με τα χέρια μας σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί σπρώχνοντας προς τα τοιχώματα και προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Για τη σάλτσα
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές προκειμένου το λάδι να πάρει άρωμα.
  2. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας, την κέτσαπ, το βασιλικό, αλάτι, λίγη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6-7 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
  1. Πάνω από τη ζύμη που έχουμε απλώσει στο ταψί προσθέτουμε μία λεπτή στρώσει από σάλτσα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλλαντικά μας και από πάνω τα τυριά της επιλογής μας.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.

Tip: η συνταγή της ζύμης είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από την εκπομπή το Πρωινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget