Υλικά
Για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. χλιαρό γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
- λίγα φρέσκα βότανα
Για τη σάλτσα
- 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
- λίγη κέτσαπ
- ξερός βασιλικός
- μία σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την
επικάλυψη
- καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
- τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι .
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα που θα βοηθήσει να λιώσει καλά το βούτυρο.
- Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη .
- Απλώνουμε τη ζύμη σιγά σιγά με τα χέρια μας σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί σπρώχνοντας προς τα τοιχώματα και προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Για τη σάλτσα
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές προκειμένου το λάδι να πάρει άρωμα.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας, την κέτσαπ, το βασιλικό, αλάτι, λίγη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6-7 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Πάνω από τη ζύμη που έχουμε απλώσει στο ταψί προσθέτουμε μία λεπτή στρώσει από σάλτσα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλλαντικά μας και από πάνω τα τυριά της επιλογής μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.
Tip:
η συνταγή της ζύμης είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από την εκπομπή το Πρωινό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου