Κέρασμα διπλής σοκολάτας

Υλικά 

  • 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 15 μπισκότα oreo σπασμένα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε πρώτα την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με ένα ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα 20*20 εκ ή σε στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. και ισιώνουμε με μία σπάτουλα.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια σε ένα ακόμα μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με το άλλο ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
  4. Αφού ομογενοποιηθούν τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα με το χέρι μπισκότα.
  5. Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι και ρίχνουμε το νέο μίγμα πάνω από το πρώτο με τη μαύρη σοκολάτα.
  6. Αφήνουμε 4 ώρες να κρυώσει (ίσως να χρειαστεί και λίγη ώρα στην κατάψυξη για να κόβεται καλύτερα με ένα πριονωτό μαχαίρι).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget