Σούπα με μοσχάρι και τραχανά

Υλικά 
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 1 ντομάτα καθαρισμένη
  • 2-3 πατάτες
  • 1 κύβο λαχανικών knorr
  • 1 φλυτζάνι τραχανά γλυκό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα κομμάτια του μοσχαριού. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό. Ανοίγουμε την κουζίνα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κρέας. Το ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.
  2. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Μόλις πάρει βράση, χύνουμε  το νερό αυτό, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και βάζουμε νέο νερό. Τώρα το νερό θα πρέπει να καλύπτει σχεδόν και τα λαχανικά.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, γλυκιά πάπρικα και τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μία πηρούνα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό λαχανικών εκ νέου στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε 1 ποτήρι  ζεστό νερό, χυμό από μισό λεμόνι, ελαιόλαδο και περιμένουμε λίγο να έρθει σε σημείο βρασμού.
  7. Προσθέτουμε τότε τον τραχανά  και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
  8. Προς το τέλος προσθέτουμε στο γιαούρτι το κάρυ και λίγο από το ζωμό του φαγητού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και να δέσει.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget