Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο πέρκα
- 5-6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε φετάκια
- 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι, πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένουμε το φιλέτο ψαριού, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι και λίγη ρίγανη.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φετάκια σκόρδου και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά
- Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και τη ρίγανη και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τις πατάτες ίσα ίσα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς για 15-20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες τα φιλέτα ψαριού. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να ψηθεί.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ανακινώντας κατσαρόλα για να μη διαλυθεί το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου