Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο πράσο, τα λευκά και τα τρυφερά πράσινα μέρη, χοντροκομμένα
- 1 μέτρια μαραθόριζα, χοντροκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. λικέρ μαστίχας
- 1 ½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- Χυμό 1 μεγάλου λεμονιού ή περισσότερο, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το πράσο, τη μαραθόριζα και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν διάφανα, για 5-6 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαστίχα. Γυρίζουμε 1-2 φορές και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί η μαστίχα, ρίχνουμε το ζωμό και αρκετό νερό ώστε να καλύψουμε σχεδόν το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον άνηθο 5-10 λεπτά προτού σβήσουμε τη φωτιά.
- Για τη σάλτσα αυγολέμονο:
- Χτυπάμε το αυγό και το χυμό λεμονιού σε ένα μεσαίο μπωλ. Παίρνουμε μια ποσότητα από το υγρό στην κατσαρόλα και το προσθέτουμε στο μείγμα του αυγολέμονου με αργή, σταθερή ροή ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη ποσότητα από το ζουμί. Ρίχνουμε κατόπιν το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο, κουνάμε την κατσαρόλα μπρος πίσω για να κατανεμηθεί παντού η σάλτσα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου