Υλικά
Για τη ζύμη
- 8 γρ. μαγιά ξερή
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
- 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 50 ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 750 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένο κίτρινο τυρί (mozzarella, gouda, reggato)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το λάδι και ζυμώνουμε για περίπου 6 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και στα τοιχώματα.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα.
- Μετά τη μία ώρα ζυμώνουμε εκ νέου για λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε 7-8 μπάλες.
- Ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και σε λεπτό φύλλο κάθε μπάλα πάνω στον πάγκο εργασίας στον οποίο έχουμε ρίξει από πριν λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη
Για τη γέμιση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και με μία ξύλινη κουτάλα τον διαλύουμε προκειμένου να σοταριστεί από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι η γέμιση να τραβήξει τα υγρά.
Συναρμολόγηση
- Σε λαμαρίνα που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα τοποθετούμε τα στρογγυλά φύλλα της ζύμης μας. Από πάνω ρίχνουμε και απλώνουμε μία λεπτή στρώση γέμισης και τελειώνουμε απλώνοντας τριμμένο κίτρινο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανή η ζύμη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου