Λαχματζούν Κοτόπουλο

Υλικά

Για τη ζύμη
  • 8 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
  • 750 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί (mozzarella, gouda, reggato)

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  1. Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το λάδι και ζυμώνουμε για περίπου 6 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και στα τοιχώματα.
  3. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα.
  4. Μετά τη μία ώρα ζυμώνουμε εκ νέου για λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε 7-8 μπάλες.
  5. Ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και σε λεπτό φύλλο κάθε μπάλα πάνω στον πάγκο εργασίας στον οποίο έχουμε ρίξει από πριν λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη

Για τη γέμιση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και με μία ξύλινη κουτάλα τον διαλύουμε προκειμένου να σοταριστεί από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι η γέμιση να τραβήξει τα υγρά.

Συναρμολόγηση
  1. Σε λαμαρίνα που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα τοποθετούμε τα στρογγυλά φύλλα της ζύμης μας. Από πάνω ρίχνουμε και απλώνουμε μία λεπτή στρώση γέμισης και τελειώνουμε απλώνοντας τριμμένο κίτρινο τυρί.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανή η ζύμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget