Υλικά
- ¾ κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 μικρά αυγά ή 3 μεγάλα
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 3,5 κούπες αλεύρι
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι σόδα
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (ή γλάσο λεμονιού)
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι .
- Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί κι αυτό. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει πολύ και αδειάζουμε το διάλυμα στο μείγμα μας.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε ίσα για να ενσωματωθεί και να
- πάρουμε ένα πηκτό χυλό. Αδειάζουμε σε φόρμα 28 νούμερο ή σε δύο μικρότερες καλολαδωμένες και αλευρωμένες αν είναι μεταλλικές (αν είναι σιλικόνης δεν
- χρειάζεται).
- Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα, αν το βάλουμε σε δύο φόρμες. Αν το βάλουμε σε μία, πιθανόν να χρειάζεται κανένα δεκάλεπτο ακόμη.
- Ούτως ή άλλως, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και ελέγχουμε αν βγαίνει καθαρή η λάμα του.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου