Εύκολη κρέμα - μους πορτοκαλιού

Υλικά 
  • 4 ζουμερά πορτοκάλια, το χυμό
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κρν φλάουρ

Εκτέλεση
  1. Αφού στύψουμε πορτοκάλια και λεμόνι, φιλτράρουμε το χυμό από σουρωτήρι.
  2. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με το μίξερ χειρός . Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα πολύ σφιχτή. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ζωηρά να ενσωματωθεί.
  5. Μοιράζουμε το μίγμα σε ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει πριν σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget