Υλικά
- 4 ζουμερά πορτοκάλια, το χυμό
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κρν φλάουρ
Εκτέλεση
- Αφού στύψουμε πορτοκάλια και λεμόνι, φιλτράρουμε το χυμό από σουρωτήρι.
- Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με το μίξερ χειρός . Προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα πολύ σφιχτή. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ζωηρά να ενσωματωθεί.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει πριν σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου