Γλυκόξινο χοιρινό

Υλικά 

  • Χοιρινό κρέας από μπούτι 500 γρ.
  • 2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ανανά από κονσέρβα
  • 100 ml χυμό ανανά (ή το σιρόπι από την κονσέρβα)
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • σπορέλαιο

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι
  • 1 ασπράδι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • βρασμένο ρύζι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια το κρέας.
  2. Ανακατέψτε τα υλικά για την μαρινάδα, ρίξτε το κρέας και ανακατέψτε.
  3. Βάλτε στην κατσαρόλα ή στο γουόκ αρκετό σπορέλαιο και σοτάρετε το κρέας.
  4. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το σε χαρτί κουζίνας.
  5. Κόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μικρότερα ισομεγέθη κομμάτια.
  6. Βάλτε στο γουόκ 2-3 κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρετε τα μαζί με τον πολτό σκόρδου.
  7. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά ανακατεύοντας τα διαρκώς.
  8. Ρίξτε στα σοταρισμένα λαχανικά τον ανανά, τον χυμό ανανά, το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και τη κρέμα βαλσαμικού και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για 7 – 8 λεπτά.
  9. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.

Tip: εκτός από κόκκινες πιπεριές πρόσθεσα και 1 πράσινη. Αντί για σπορέλαιο έβαλα σησαμέλαιο που είχα. Αντί για βρασμένο ρύζι το σέρβιρα με noodles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget