Ζαμπονοτυρόπιτα μαργαρίτα


Υλικά
  • 400 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 250 γρ. γάλα
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ψητή γαλοπούλα με θυμαρίσιο μέλι σε φέτες ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 150 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 150 γρ. τριμμένο έμενταλ
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Εκτέλεση
  1. Πολτοποιήστε τις πατάτες όσο είναι ζεστές. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τες με το γάλα και το ελαιόλαδο και προσθέστε την ξερή μαγιά, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τέλος το αλεύρι. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε ακόμη λίγο αλεύρι.
  2. Χωρίστε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε ορθογώνια φύλλα. Απλώστε στην επιφάνεια της ζύμης την ψητή γαλοπούλα και την μισή ποσότητα από τα τυριά.
  3. Τυλίξτε ρολό και κόψτε με το μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τα όρθια το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  4. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών και ψήστε στους 180ο C για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget