Υλικά
Εκτέλεση
- 1 Φλυτζάνι βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
- Λάχανο περασμένο από τον τρίφτη
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- Μισό ματσάκι ρόκα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές κομμένες σε ροδέλες (αν είναι τουρσί, ακόμη καλύτερα)
- Αλάτι
- Λεμόνι (κατά βούληση)
- Ξύδι (κατά βούληση)
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (να θυμίσω ότι τα μαυρομάτικα είναι καλά φασόλια και δε μας παιδεύουν αφού δε χρειάζονται αποβραδίς μούλιασμα)
- Λίγο πριν ετοιμαστούν ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας
- Το λάχανο, το μαρούλι, τη ρόκα τις πιπεριές και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα μαυρομάτικα, το ξύδι, το λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γνωριστούν τα συστατικά μεταξύ τους πριν να σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου