Κέικ ολικής άλεσης με ελαιόλαδο και καρύδια

Υλικά 

  • 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 500γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 ποτηριού καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • λίγη Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και λαδώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ανακατεύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
  4. Τέλος, ενσωματώνετε τα καρύδια και αδειάζετε το μίγμα στη λαδωμένη φόρμα. Το ισιώνετε από πάνω και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου. Πρέπει όταν τρυπήσετε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι και το βγάλετε να είναι στεγνό.
  5. Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη Ζάχαρη Άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget