Τορτελίνια με κρέμα μπρόκολου


Υλικά
  • 500 γρ. τορτελίνια (2 πακέτα)
  • 2 μέτρια μπρόκολα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βιτάμ
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη από τα μπρόκολα και τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μην λιώσουν.
  3. Βάζουμε τα βρασμένα μπρόκολα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν.
  4. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ να λιώσει.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά ώστε να λιώσει το τυρί.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ μπρόκολου, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα τορτελίνια, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν όλα από αυτήν την υπέροχη σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε γενναίες μερίδες, πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα.
http://syntageskardias.blogspot.de/2015/02/blog-post_2.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget