Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνια (2 πακέτα)
- 2 μέτρια μπρόκολα
- 200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. βιτάμ
- 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- αλάτι – πιπέρι
- Βράζουμε τα τορτελίνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη από τα μπρόκολα και τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μην λιώσουν.
- Βάζουμε τα βρασμένα μπρόκολα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ να λιώσει.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά ώστε να λιώσει το τυρί.
- Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ μπρόκολου, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα τορτελίνια, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν όλα από αυτήν την υπέροχη σάλτσα.
- Σερβίρουμε γενναίες μερίδες, πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου