Υλικά
(για 4-6 μερίδες)
- 6 φέτες χωριάτικο ψωμί, ψημένες για λίγα λεπτά στο γκριλ
- 3 μικρές πατάτες, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν και ξεφλουδισμένες
- 2 καρότα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, βρασμένοι (βράζω τα αυγά για 3 λεπτά)
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. αρακά, βρασμένος
- 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο ή από κονσέρβα
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- ½ φλιτζ. Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας
- ½ φλιτζ. ξύδι Τοπ βάλσαμο μήλου
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πολυπιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνω τις βρασμένες πατάτες με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτω στον πουρέ τους μελάτους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα.
- Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα πλούσια και αφράτη.
- Προσθέτω τα λαχανικά (καρότα, αρακά, καλαμπόκι, σέλερι, πιπεριές) και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
- Μοιράζω τη ρώσικη, στις ψημένες φέτες ψωμιού, πασπαλίζω με λίγο έξτρα μαϊντανό και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου