Μπρουσκέτες με σπιτική ρώσικη γιαουρτιού

Υλικά

(για 4-6 μερίδες)
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί, ψημένες για λίγα λεπτά στο γκριλ
  • 3 μικρές πατάτες, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν και ξεφλουδισμένες
  • 2 καρότα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, βρασμένοι (βράζω τα αυγά για 3 λεπτά)
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. αρακά, βρασμένος
  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο ή από κονσέρβα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  •  ½ φλιτζ. Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας
  • ½ φλιτζ. ξύδι Τοπ βάλσαμο μήλου
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πολυπιπέρι

Εκτέλεση
  1. Λιώνω τις βρασμένες πατάτες με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές.
  2.  Προσθέτω στον πουρέ τους μελάτους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα.
  3. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα πλούσια και αφράτη.
  4. Προσθέτω τα λαχανικά (καρότα, αρακά, καλαμπόκι, σέλερι, πιπεριές) και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  5. Μοιράζω τη ρώσικη, στις ψημένες φέτες ψωμιού, πασπαλίζω με λίγο έξτρα μαϊντανό και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget