Υλικά
- 300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
- 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
- 7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
για τη σος
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- μια γερή πρέζα κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
- Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού.
- Σερβίρετε αμέσως.
Tips: *Αντί για
μαϊντανό μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο.
*Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.
*Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου