Υλικά
Για τη ζύμη:
- 425 γρ. αλεύρι τύπου ΟΟ για πίτσα
- 15 γρ. αλάτι
- 7 γρ. ζάχαρη
- 7 γρ. μαγιά
- 5 ml γάλα
- 200 ml νερό
- 30 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)
Για τη γλυκόξινη
σάλτσα:
- 270 γρ. ντομάτες
- 450 γρ. ανανά φρέσκο
- 50 γρ. κέτσαπ
- 15 ml βαλσάμικο ξύδι bio Kalamata Papadimitriou
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- Αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato
- 120 γρ. γαλοπούλα ψητή Ferrano Ifantis
- 100 γρ. μανιτάρια άσπρα
Εκτέλεση
Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό, βάζουμε τις ντομάτες, για 30 δευτερόλεπτα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
- Έπειτα ξεφλουδίζουμε τη φλούδα τους με ένα μαχαίρι.
- Βάζουμε στο μούλτι τον ανανά, την αποφλοιωμένη ντομάτα και χτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κέτσαπ και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Για τη ζύμη:
- Bάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα και ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη, να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας με το χέρι, ή με έναν πλάστη και τη βάζουμε σε ένα ταψί.
- Έπειτα απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο regato. Προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα και τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου