Cheesecake στιγμής με σος καραμέλας

Υλικά 

(για μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο διαμ. 28 εκ.)
για τη βάση
  • 200 γρ. Χωριό βούτυρο soft ανάλατο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα 
για την κρέμα
  • 380 γρ. σοκολάτα λευκή, ψιλοκομμένη 
  • 350 γρ. μασκαρπόνε 
  • 300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια) 
  • 2 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα 
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
για τη σος καραμέλας
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη 
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
Εκτέλεση
  1. Στρώνω στον πυθμένα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος, αναμειγνύω το βούτυρο σοφτ με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνω το μείγμα στη βάση της φόρμας. 
  3. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  4. Φτιάχνω μπεν μαρί και λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα.
  5. Χτυπάω τα τυριά με τη βανίλια και τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αποκτήσω ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας τα καλά.
  6. Ρίχνω το μείγμα των τυριών πάνω από τη παγωμένη βάση και παγώνω στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες.
Για να ετοιμάσω τη σος καραμέλας: 

  1. Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις αλλάξει χρώμα το γάλα και πάρει αυτό της καραμέλας τότε αποσύρω από τη φωτιά.
  2. Ξεφορμάρω το γλυκό από τη φόρμα, το μεταφέρω σε μεγάλη πιατέλα και το περιχύνω με τη σος καραμέλας. Σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget