Υλικά
(για
μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο διαμ. 28 εκ.)
για τη βάση
για τη βάση
- 200 γρ. Χωριό βούτυρο soft ανάλατο
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα
- 380 γρ. σοκολάτα λευκή, ψιλοκομμένη
- 350 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
- 2 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
- ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- Στρώνω στον πυθμένα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα βαθύ σκεύος, αναμειγνύω το βούτυρο σοφτ με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνω το μείγμα στη βάση της φόρμας.
- Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
- Φτιάχνω μπεν μαρί και λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα.
- Χτυπάω τα τυριά με τη βανίλια και τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αποκτήσω ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας τα καλά.
- Ρίχνω το μείγμα των τυριών πάνω από τη παγωμένη βάση και παγώνω στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες.
- Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις αλλάξει χρώμα το γάλα και πάρει αυτό της καραμέλας τότε αποσύρω από τη φωτιά.
- Ξεφορμάρω το γλυκό από τη φόρμα, το μεταφέρω σε μεγάλη πιατέλα και το περιχύνω με τη σος καραμέλας. Σερβίρω αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου