Πιτάκια με ανθότυρο και κάρι

Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500γρ. ανθότυρο ολόπαχο
  • 1 αβγό
  • 1 ½ κουτ. σούπας κάρι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • σουσάμι για το πασπάλισμα των φύλλων (περίπου 3-4 κουτ. σούπας)

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση: σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον ανθότυρο κομμένο, τον λιώνετε μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε μέσα το αβγό και ανακατεύετε καλά. 
  2. Προσθέτετε το κάρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  3. Βάζετε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε σε τρεις λωρίδες κατά μήκος. Παίρνετε μια μία τις λωρίδες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με ελαιόλαδο και στην κάτω άκρη τους βάζετε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση πριν τις τυλίξετε σε τριγωνάκια.
  4. Αραδιάζετε τα πιτάκια μέσα σ’ ένα ταψί καλά λαδωμένο, λαδώνετε και από πάνω τα πιτάκια με ένα πινέλο και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. 
  5. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά, ακόμη και κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget