Υλικά
- 1 συσκευασία κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- αλάτι-πιπέρι
Για τη
σος μουστάρδα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη
σος γιαούρτι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι-λίγο μπούκοβο
Για το
σερβίρισμα
- Πίτες για σουβλάκι ELVIART
- Ντομάτα-κρεμμύδι-αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φιλετάκια, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε μεμβράνη κουζίνας, σχηματίζοντας ένα στενό, σφιχτό ρολό με το χέρι μας, σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε καλά και το αφήνουμε 1 ώρα στην κατάψυξη, να αρχίσει να παγώνει. Αυτό είναι ένα κόλπο για να μπορέσουμε στη συνέχεια να κόψουμε το κρέας σε πολύ λεπτά κομματάκια, όπως ο έτοιμος γύρος που αγοράζουμε.
- Ξετυλίγουμε το ρολό και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και το ανακατεύουμε καλά με τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών και το λεμόνι.
- Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει, ένα μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε 1 ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύοντας συνεχώς το ψήνουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για τη σος γιαούρτι και τη σος μουστάρδα.
- Ψήνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη φρυγανιέρα ή στην ψωμιέρα, μέχρι να ζεσταθούν και να "ζωντανέψουν".
- Σερβίρουμε το γύρο πάνω σε μια κουταλιά από τις δύο σάλτσες, με ντομάτα και κρεμμύδι, τις πίτες και ψητές ή τηγανητές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου