Καριόκα στο ταψί με σύκα και καρύδια

Υλικά 

(για 6 άτομα)
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 200 γρ. καρύδια χονδροκομμένα
  • 100 γρ. σύκα αποξηραμένα
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 150 γρ. βούτυρο soft
  • 400 gr. Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
  • 5 κ.σ. μαύρο ρούμι
Για την επικάλυψη:
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak Soft
  • καρύδια χονδροκομμένα
Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα, την κανέλλα και το κακάο, ανακατεύουμε πολύ καλά και κρατάμε στην άκρη
  3. Λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο.
  4. Bάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την υγρή βανίλια, το μαύρο ρούμι και ανακατεύουμε.
  5. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί, στρωμένο με μεμβράνη ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, καλυμμένη με λαδόκολλα και με διάμετρο 26εκ. ή 28εκ.
  6. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
  7. Για την επικάλυψη:
  8. Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
  9. Καλύπτουμε την καριόκα με το γλάσο σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και βάζουμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να παγώσει το γλάσο σοκολάτας και να σταθεροποιηθεί.
  10. Προσφέρουμε την καριόκα κομμένη σε κυβάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget