Yλικά
( για 10-12 muffins)
- 3 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζ. Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
- ½ φλιτζ. γάλα
- 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά
- 200 γρ. ΧΩΡΙΟ φέτα (κομμένη σε μικρά κομματάκια)
- 1 κουτ. σούπας ΤΟΠ κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι & μέλι, για κάθε μάφιν
- 1 ματσ. άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 1 ματσ. μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας χονδροσπασμένη καρυδόψιχα
- 1 κουτ. σούπας κόκκοι πράσινου πιπεριού τουρσί
- αλάτι
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνω ελαφρώς ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή φορμάκια μιας χρήσεως για μάφινς.
- Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο, το γάλα και τη γραβιέρα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτω τη φέτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το πράσινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω για λίγο ακόμα με τη σπάτουλα, μέχρι τα υλικά να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
- Βάζω 1 κουταλιά βαλσαμικό στον πάτο από τα φορμάκια.
- Αδειάζω το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου