Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
- 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 30ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 200ml λευκό κρασί
- 1 κύβο βοδινού λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
- Κόκκους μαύρου πιπεριού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίξε το κλωναράκι με το δενδρολίβανο να αρωματιστεί
- Αφαίρεσε το κλωναράκι και θωράκισε το κρέας, γυρίζοντας προσεκτικά χωρίς να το τρυπάς, να ροδίζει
- Με ελάχιστο νεράκι ανακάτεψε το κορν φλάουρ να πάρεις μια πάστα και συνέχισε το ανακάτεμα να "πανάρει" η πάστα το κρέας
- Σβήσε με το κρασί και αφού φύγει το πολύ αλκοόλ, συμπλήρωσε όσο από τον λιωμένο κύβο πάρει κύβο, προκειμένου να σκεπαστεί το κρέας
- Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και τους κόκκους πιπέρι. Σκέπασε και άφησε το κρέας να σιγοβράσει για 50 λεπτά
- Άνοιξε την κατσαρόλα, πρόσθεσε τα βρασμένα κάστανα και ανακίνησε λίγο όλο το φαγητό χωρίς να ανακατέψεις. Άφησε 40 λεπτά να ψηθεί το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη
- Είναι έτοιμο όταν τα κάστανα θρυματίζονται με ένα πηρούνι. Σέρβιρε ζεστό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου