Υλικά
- 8 μεγάλα μανιτάρια
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 200 γραμμάρια τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
- 1 ½ κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε το κοτσάνι τους.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα τρίμματα ψωμιού και προσθέτετε τα σοταρισμένα υλικά.
- Ρίχνετε την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τα γεμίζετε με το μείγμα.
- Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 17 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου