Υλικά
- 2-3 κούπες τραχανά γλυκό
- 4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς το φλούδι και λιωμένες με πιρούνι
- 2 κούπες τυρί φέτα (ή μισό μισό φέτα - ρεγγάτο ή κεφαλοτύρι)
- γάλα κατσικίσιο (υπάρχει στα s/m) όσο πάει για να έχουμε έναν όχι πηκτό χυλό
- 2-3 αυγά
- 1 κούπα λάδι
- (αλάτι κατά βούληση εξαρτώμενο από το τυρί)
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά και αφού λαδώσω καλά ένα ταψί αδειάζω μέσα το χυλό
- Ψήνω περίπου για 45 λεπτά στους 230 βαθμούς και είναι έτοιμη (όταν ροδίσει καλά η επιφάνειά της)
Λίγα μυστικά ακόμα:
Επειδή στην περιοχή που ανέφερα ότι κατά παράδοση φτιάχνεται κάνει αρκετό κρύο
συνηθίζουν στην επιφάνεια της πίτας να αραδιάζουν λουκάνικα μόλις αρχίσει να
πήζει ο χυλός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου