Τραχανόπιτα ορεινής Ναυπακτίας


Υλικά
  • 2-3 κούπες τραχανά γλυκό
  • 4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς το φλούδι και λιωμένες με πιρούνι
  • 2 κούπες τυρί φέτα (ή μισό μισό φέτα - ρεγγάτο ή κεφαλοτύρι)
  • γάλα κατσικίσιο (υπάρχει στα s/m) όσο πάει για να έχουμε έναν όχι πηκτό χυλό
  • 2-3 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • (αλάτι κατά βούληση εξαρτώμενο από το τυρί)

Εκτέλεση
  1. Σε λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά και αφού λαδώσω καλά ένα ταψί αδειάζω μέσα το χυλό
  2. Ψήνω περίπου για 45 λεπτά στους 230 βαθμούς και είναι έτοιμη (όταν ροδίσει καλά η επιφάνειά της)

Λίγα μυστικά ακόμα: Επειδή στην περιοχή που ανέφερα ότι κατά παράδοση φτιάχνεται κάνει αρκετό κρύο συνηθίζουν στην επιφάνεια της πίτας να αραδιάζουν λουκάνικα μόλις αρχίσει να πήζει ο χυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget