Πέννες στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και τυριά

  

Υλικά
  • 500γρ μικρά μακαρόνια (πένες , βίδες κλπ)
  • 200 γρ διαφορετικά τυριά, τριμμένα (άσπρα , κίτρινα)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 ντομάτες
  • 1 πουμαρό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • δυόσμο
  • μπαχαρικά
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι μαζί με το σκόρδο για 4-6 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε και την ντομάτα και την ρίχνουμε μέσα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
  3. Μόλις τελειώσει, ρίχνουμε μέσα το πουμαρό και μισό ποτήρι νερό , και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια μας για 10 λεπτά.
  5. Μόλις γίνει η σάλτσα, τη βάζουμε λίγη-λίγη στο μπλέντερ και την αλέθουμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
  6. Τέλος παίρνουμε ένα πιρέξ και βάζουμε στον πάτο του το γιαούρτι απλωμένο. Από πάνω μια στρώση πένες και τη μισή σάλτσα, τα μισά τυριά και μετά άλλη μια ίδια στρώση (ζυμαρικά,σάλτσα κλπ).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!


Tip: δεν πέρασα τη σάλτσα από το μπλέντερ καθώς την είχα ήδη βάλει στο μπλέντερ από πριν. Πρόσθεσα 1 καρότο, μία πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά και καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ το οποίο πρόσθεσα στο τέλος στη σάλτσα. Επίσης αντί για δυόσμο έβαλα λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget