Μοσχαράκι λεμονάτο (στη χύτρα)

Υλικά

(για 4-6 άτομα) 
  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά (ολόκληρο σε διχτάκι) 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλες φέτες 
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε μεγάλες φέτες 
  • ½ φλιτζ. Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
  • 1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ΤΟΠ κρέμα βαλσαμικού 
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε ½ φλιτζ. κρύο νερό
  • Xυμός και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
  • 1 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο (evripidou.gr) 
  • Αλάτι 

Εκτέλεση
  1. Αλατίζω το νουά και το πασπαλίζω γενναιόδωρα με το πορτοκαλοπίπερο.
  2. Ζεσταίνω στη χύτρα το ελαιόλαδο και σωτάρω από όλες τις πλευρές το νουά μέχρι να πάρει χρώμα. Το αποσύρω από τη κατσαρόλα μόλις ροδίσει και το κρατάω στην άκρη.
  3. Ρίχνω στη χύτρα το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Προσθέτω στη χύτρα το ρολό και σβήνω με το κρασί. Αφήνω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτω στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνω τη χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και μαγειρεύω για 30 λεπτά.
  5. Ανοίγω τη χύτρα, βγάζω το κρέας και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων. Σε δυνατή φωτιά αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. 
  6. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και πολτοποιώ τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
  7. Βγάζω το νουά αφαιρώ το δίχτυ και το κόβω σε λεπτές φέτες. Περιχύνω τη σάλτσα πάνω από το νουά και πασπαλίζω με λίγο πορτοκαλοπίπερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget