Υλικά
- 2 μεγάλα ματσάκια ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη και στραγγισμένη
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι καθαρισμένο, κομμένο στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλη μαραθόριζα (φινόκιο) καθαρισμένη, κομμένη στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
- 16 μαύρες ελιές θρούμπες, κατά προτίμηση Θάσου ή άλλες παρόμοιες
- Σπόρια από ένα μεγάλο γερό ρόδι
- 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι από σέρι
- 3 με 4 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας. Την τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω το κομμένο κρεμμύδι και τη μαραθόριζα
- Προσθέτουμε τις ελιές και το ρόδι
- Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου