Χρωματιστή χειμωνιάτικη σαλάτα με Ρόκα, Αχλάδι, Φιστίκι και Γραβιέρα

Υλικά 

  • 4 ματσάκια ρόκα, χωρίς κοτσάνια, πλυμένη και στραγγισμένη
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια ή σε φέτες
  • 6 κ.σ. φιστίκι
  • 180 γρ. γραβιέρα γλυκιά, όχι πολύ ωριμασμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι

Για τη σως
  • 8 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ή σταφίδας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. πορτοκάλι χυμό (φρέσκο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν


Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετούμε το αχλάδι από πάνω και έπειτα τα φιστίκια.
  2. Ξύνουμε τη βραβιέρα σε λεπτές λωρίδες στην κορυφή ή γύρω από τη σαλάτα
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι καγιέν, το κύμινο και το αλάτι
  4. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget