Υλικά
- 4 ματσάκια ρόκα, χωρίς κοτσάνια, πλυμένη και στραγγισμένη
- 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια ή σε φέτες
- 6 κ.σ. φιστίκι
- 180 γρ. γραβιέρα γλυκιά, όχι πολύ ωριμασμένη (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. κύμινο
- Αλάτι
Για
τη σως
- 8 κ.σ ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ή σταφίδας
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. πορτοκάλι χυμό (φρέσκο)
- Αλάτι και πιπέρι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετούμε το αχλάδι από πάνω και έπειτα τα φιστίκια.
- Ξύνουμε τη βραβιέρα σε λεπτές λωρίδες στην κορυφή ή γύρω από τη σαλάτα
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι καγιέν, το κύμινο και το αλάτι
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου