Σουτζουκάκια κοτόπουλου

Υλικά 

(για 4 μερίδες)
750 γρ. κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 αυγό
2 κουτ. γλυκού κύμινο  ΜΠΑΧΑΡ
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
3 κουτ. σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
ρύζι (μπασμάτι ή νυχάκι) ή ρυζομακάρονα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, βγάλτε το από τη φωτιά και αδειάστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε τον πολτό σκόρδου, το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια.
Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
Πολτοποιείστε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Αδειάστε τις σε μία κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Ρίξτε τα φρέσκα μυρωδικά, χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου – ή αδειάστε το φαγητό σε βαθύ ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200ο C για 35 – 40 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό.
Συνοδέψτε τα με ρύζι – μπασμάτι ή νυχάκι.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 22/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget