Γλυκάκι με κρέμα ζαχαροπλαστικής, μπισκότα πτι μπερ και γλυκό του κουταλιού

Υλικά 
  • 1 morfat
  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • πουράκια σοκολάτας

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κ.σ. κοφτές ανάλατο βούτυρο
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κρόκοι αυγών ελαφρώς χτυπημένοι
  • σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση
  1. Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  2. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερο κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15' περίπου.
  3. Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2'-3'.
  5. Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού. Ανακατεύετε να ενωθούν και τη χρησιμοποιείτε αφού κρυώσει καλά, στο ψυγείο τοποθετώντας μία μεμβράνη πάνω από την κρέμα (να ακουμπήσει καλά την κρέμα) προκειμένου να μην δημιουργηθεί «πέτσα» στο πάνω μέρος της κρέμας

Η συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι από το site http://www.pastrychef.gr/recipe_655.html
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη morfat (που έχουμε από πριν στο ψυγείο για να είναι κρύα) προκειμένου να αφρατέψει
  2. Σε μπολάκια για γλυκό/ παγωτό σπάμε με τα χέρια μας λίγα πτι μπερ
  3. Από πάνω βάζουμε 2 κ.σ. κρέμα ζαχαροπλαστικής. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη μία στρώση με σπασμένα μπισκότα και κρέμα ζαχαροπλαστικής
  4. Ολοκληρώνουμε με σαντυγί morfat, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και διακοσμούμε με πουράκια σοκολάτας
  5. Εναλλακτικά μπορούμε να αναμίξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής εφόσον κρυώσει καλά με τη morfat και να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα που θα προκύψει για όποιο γλυκάκι θέλουμε
  6.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget