Καλαθάκια παρμεζάνας με σαλάτα κηπουρού

Υλικά 

Για τα καλαθάκια
  • 300γρ παρμεζάνα τριμμένη

Για τη σαλάτα
  • 2 - 3 ντομάτες μικρές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 αγγούρι
  • 10 ραπανάκια
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 3 - 4 καρότα
  • 1 iceberg
  • 4-5 κλωναράκια άνηθο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο

Για το dressing
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνετε μέσα την παρμεζάνα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε να λιώσει ομοιόμορφα.
  2. Τοποθετείτε ένα μπολ με την ανάποδη πάνω στον πάγκο σας και αναποδογυρίζετε το περιεχόμενο του τηγανιού, το μορφοποιείτε να πάρει σχήμα καλαθιού και το αφήνετε 2 - 3 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η παρμεζάνα.
  3. Για να ετοιμάσετε τη σαλάτα κόβετε τα λαχανικά, τις πρασινάδες και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε σε μία σαλατιέρα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε τη σαλάτα στα καλαθάκια παρμεζάνας και περιχύνετε με το dressing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget