Υλικά
Για τα καλαθάκια
- 300γρ παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σαλάτα
- 2 - 3 ντομάτες μικρές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 αγγούρι
- 10 ραπανάκια
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- ½ ματσάκι ρόκα
- 3 - 4 καρότα
- 1 iceberg
- 4-5 κλωναράκια άνηθο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο
Για το dressing
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνετε μέσα την παρμεζάνα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε να λιώσει ομοιόμορφα.
- Τοποθετείτε ένα μπολ με την ανάποδη πάνω στον πάγκο σας και αναποδογυρίζετε το περιεχόμενο του τηγανιού, το μορφοποιείτε να πάρει σχήμα καλαθιού και το αφήνετε 2 - 3 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η παρμεζάνα.
- Για να ετοιμάσετε τη σαλάτα κόβετε τα λαχανικά, τις πρασινάδες και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε σε μία σαλατιέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε τη σαλάτα στα καλαθάκια παρμεζάνας και περιχύνετε με το dressing.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου