Μοσχαρίσια μπιφτέκια


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 6-7 φρυγανιές χωριάτικες Παπαπδοπούλου
  • 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό δυόσμο)
  • αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φρυγανιές με αρκετό νερό για να μαλακώσουν
  2. Στύβουμε τον κιμά και τις φρυγανιές και τα τοποθετούμε σε μία μικρή λεκάνη
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, καρότα, κρεμμύδι, σκόρδο) φροντίζοντας να μην  έχουν πολλά υγρά (στύβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και χύνουμε λίγο το ζουμί από την ντομάτα)
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα ανάλογα τα γούστα μας
  6. Ζυμώνουμε  προκειμένου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας
  7. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget