Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 αυγό
- 6-7 φρυγανιές χωριάτικες Παπαπδοπούλου
- 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό δυόσμο)
- αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις φρυγανιές με αρκετό νερό για να μαλακώσουν
- Στύβουμε τον κιμά και τις φρυγανιές και τα τοποθετούμε σε μία μικρή λεκάνη
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, καρότα, κρεμμύδι, σκόρδο) φροντίζοντας να μην έχουν πολλά υγρά (στύβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και χύνουμε λίγο το ζουμί από την ντομάτα)
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα ανάλογα τα γούστα μας
- Ζυμώνουμε προκειμένου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου