Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 πακέτο μακαρόνια Ν6
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ντοματοπολτός
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα, γαρύφαλλο (1/2 κ.γ.τριμμένο και σε ξυλάκι), κανέλλα (1/2 κ.γ. τριμμένη και 1 ξυλάκι)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας
- Στο μπλέντερ λιώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Σε βαθιά μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν
- Προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο διαλύουμε με τα χέρια μας και τον σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά του. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα και σπάμε τα κομμάτια του κιμά σε μικρότερα
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ
- Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας καθώς και τον ντοματοπολτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου μισή ώρα προκειμένου να ψηθεί ο κιμάς και να «τραβήξει» το φαγητό τα νερά του
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας γύρω στα 10 λεπτά (φροντίζουμε η κατσαρόλα να είναι γεμάτη με νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια όταν το νερό κοχλάζει)
- Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο
- Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου