Μακαρόνια με κιμά της μαμάς μου


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 πακέτο μακαρόνια Ν6
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ντοματοπολτός
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα, γαρύφαλλο (1/2 κ.γ.τριμμένο και σε ξυλάκι), κανέλλα (1/2 κ.γ. τριμμένη και 1 ξυλάκι)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας
  2. Στο μπλέντερ λιώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  3. Σε βαθιά μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν
  4. Προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο διαλύουμε με τα χέρια μας και τον σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά του. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα και σπάμε τα κομμάτια του κιμά σε μικρότερα
  5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  6. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε
  7. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά
  8. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ
  9. Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας καθώς και τον ντοματοπολτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά
  10. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε
  11. Αφήνουμε τη σάλτσα μας  να βράσει για περίπου μισή ώρα προκειμένου να ψηθεί ο κιμάς και να «τραβήξει» το φαγητό τα νερά του
  12. Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας γύρω στα 10 λεπτά (φροντίζουμε η κατσαρόλα να είναι γεμάτη με νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια όταν το νερό κοχλάζει)
  13. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο
  14. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε
  15. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget