Υλικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- νερό όσο σηκώσει (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 αβγά χτυπημένα
- 2 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 250γρ. φέτα βαρελίσια θρυμματισμένη
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μέσα σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτετε το νερό και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το ούζο και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύετε το χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μείγμα του κέικ. Προσθέτετε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα.
- Βουτυρώνετε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζετε μέσα το μείγμα. ρίχνετε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάτε κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνετε στους 180οC, στις αντιστάσεις, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου