Apple cinnamon cake

Υλικά 

Για τη ζύμη:
  • ½ φλιτζάνι βιτάμ
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (ή 1 ½ φαρίνα)

Για τη γέμιση
  • 1 μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ρίχνουμε και τη βανίλια.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν ή τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας σε αφράτο μίγμα
  3. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε την κανέλα με τη ζάχαρη
  4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή μία φόρμα. Ρίχνουμε το μισό μίγμα ζύμης, τα μισά μήλα και πασπαλίζουμε με το μισό μίγμα ζάχαρη – κανέλα. Πατάμε ελαφρά με κουταλάκι για να μπουν μέσα στη ζύμη
  5. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τα μήλα. Πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα και την υπόλοιπη ζάχαρη-κανέλα, πιέζουμε πάλι ελαφρά με ένα κουτάλι να μπουν μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε λίγο την επιφάνεια να καλυφθούν τα μήλα για να μη μας καούν
  6. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget