Υλικά
Για τη ζύμη:
- ½ φλιτζάνι βιτάμ
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (ή 1 ½ φαρίνα)
Για τη γέμιση
- 1 μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ρίχνουμε και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν ή τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας σε αφράτο μίγμα
- Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε την κανέλα με τη ζάχαρη
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή μία φόρμα. Ρίχνουμε το μισό μίγμα ζύμης, τα μισά μήλα και πασπαλίζουμε με το μισό μίγμα ζάχαρη – κανέλα. Πατάμε ελαφρά με κουταλάκι για να μπουν μέσα στη ζύμη
- Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τα μήλα. Πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα και την υπόλοιπη ζάχαρη-κανέλα, πιέζουμε πάλι ελαφρά με ένα κουτάλι να μπουν μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε λίγο την επιφάνεια να καλυφθούν τα μήλα για να μη μας καούν
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου